O nama

Mi smo istraživači, pioniri, izumitelji, ekolozi, ali najviše od svega, volimo boraviti u šumi i biti okruženi ljepotom veličanstvenog drveća. Zato smo i osnovali Tentsile.

Inspiriran idejom da se drveće najbolje može sačuvati ako ljudi žive na njima, arhitekt kućica na stablu Alex Shirley-Smith 2010. godine u svojoj je dnevnoj sobi, podigao prototip sklopive kućice na stablu. Prototipovi su se povećavali sve dok radni dizajn nije bio dovršen i javno objavljen na inhabitat.com. 

U 2011. godini Tentsile je  počeo razvijati liniju šatora na stablu uspješno plasirajući na tržište svoj flagship model pod nazivom "Stingray". Nakon ovog cjelogodišnjeg modela namijenjenog za 3 osobe, uslijedio je modularni "Connect" šator (također cjelogodišnji)  za 2 osobe koji, kad se spoji s više „Connect“ šatora, formira jedan ogroman šator na stablu.

U 2013. godini timu se pridružio "Trillium" - viseća ležaljka za 3 osobe koja se može pretvoriti u Vista šator na stablu. Ovo iznimno lagano, suspenzionirano sklonište ubrzo postaje najprodavaniji proizvod, savršen za kampiranje čak i u dalekim krajevima svijeta.

Tentsile Tree Tents su prenosive kućice na stablu. Jednostavni su za postavljanje, modularni, beskrajno svestrani i mogu se postaviti bilo gdje.

Kombiniraju udobnost i svestranost viseće ležaljke (hammock) sa sigurnošću korištenja šatora za više osoba. Tentsile Tree Tents omogućuju vama i vašim prijateljima uživanje u velikom otvorenom prostoru na sasvim novoj razini, u besprijekornoj udobnosti, nesputani uvjetima tla i terena i s povećanom odvojenošću od negostoljubivog terena, poplava, zmija, insekata i drugih grabežljivaca.

Naši šatori na stablu omogućavaju boravak u šumi u potpunom komforu; jer u konačnici, ako svi budemo boravili na drveću, neće ih moći sasjeći.

ZA SVAKI PRODANI ŠATOR, POSADIMO 20 STABALA

U Tentsileu, jedna od stvari s kojom se najviše ponosimo je naša predanost drveću. I, svakako, uvijek smo više nego spremni ponoviti našu mantru da "ako visimo na njima, neće ih moći sasjeći"! Jednostavno, mi u Tentsileu volimo stabla; poštujemo šume širom svijeta i potičemo druge da čine isto. Predani smo očuvanju stabala i pomaganju obnove iskrčenih područja širom svijeta. Dosad smo podržali sadnju preko 417.000 stabala u projektima napodručju Madagaskara, Zambije i Oregona, i na tome nećemo stati.